Christian Roth

Christian Roth in Eric Domege sta v popolnem spoju brezhibnega oblikovanja in umetnosti ustvarila očala ter sta jih z inovativnimi silhuetami, tehnikami in barvami postavila na sam vrh mode.

Znamka Christian Roth že od svoje ustanovitve leta 1983 v svojem težko prigaranem slovesu razgalja vse konvencije luksuzne mode. Sončna očala Christian Roth so se prvič na modnih stezah pojavila leta 1985, kmalu zatem pa so bili njihovi oblikovalci izbrani za izdelavo okvirjev po meri za modne revije modnih velikanov. Subverzivna zapuščina, ki jo je Christian Roth ustvaril v tridesetih letih, ni bila nikoli bolj pomembna kot danes, saj nova generacija zavrača oznake ras, spola in razreda, ki so nekoč omejevale oblikovalce in njihove kupce. Nemški proizvajalec ikoničnih očal Christian Roth je tako to sezono znova obiskal pestro nemško podzemlje in mu ponudil kolekcijo luksuznih očal, ki sta jo spodbudila bujna energija in intelektualna strogost evropske pop-scene. Navdušujoče melodije in utripajoči ritmi zgodnje elektronske glasbe so sicer priljubljeni po vsem svetu, žanrske intelektualne občutljivosti pa so pri sodobnem občinstvu v veliki meri izgubljene. Ravno predanost detajlom, raziskovanje ciljne skupine ter iskanje navdiha na pravih mestih so razlogi, zaradi katerih so očala tega proizvajalca ikonična in posebna, takšna pa kot portal svojim strankam nudijo pobeg v alternativni svet.

Njihov zgodovinski uspeh je bil zelo občudovan in je zagotovil svetovni in mednarodni ugled.

Ime Christian Roth je postalo sinonim za luksuzna očala in ikoničen dizajn. Očala nosijo tudi nekatera velika imena v svetu mode kot so Kate Moss, Rihanna, Daphne Guinness in Lenny Kravitz in se dosledno pojavljajo v najboljših mednarodnih modnih publikacijah.

Pridi in izberi svoj karakter v optiki Oculto, na Trubarjevi 24 v Ljubljani.

Imate radi Christian Roth? Preverite še ...

Ikonične Christian Roth - Archive 1993

Leta 1993 je Kurta Cobaina fotografiral Jesse Frohman v seriji portretov, kjer je ikoničen frontman Nirvane nosil bela sončna očala, okrogle oblike, znamke Christian Roth.

Prijava uporabnika

Naročite se na pregled

Dan in uro Vam bomo potrdili preko vnešenega email naslova.

Preglede opravljamo v poslovalnici na Trubarjevi c. 24, 1000 Ljubljana.
Pregled vida traja od 20 – 30 minut.
Preglede opravljamo vsak dan med ponedeljkom in petkom.

Cenik pregledov:

Kontrola vida ter predpis dioptrije za očala / kontaktne leče 30 €
Predpis dioptrije za kl prvič + uvajanje ter učenje o uporabi ter higieni 50 €

*vse cene vključujejo DDV
Pregled vida je ob nakupu očal oz. kontaktnih leč, brezplačen.

Obvezno polje.
Strinjam se z izjavo o zaupnosti podatkov in sprejemam pogoje uporabe.

Prekini     Pošlji

Spletna stran uporablja piškotke (cookies). Piškotke uporabljamo za personalizacijo vsebin in oglasov, omogočanje lastnosti družbenih medijev in analiziranje prometa. Podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta delimo s partnerji za družbene medije, oglaševanje in analizo, ki jih lahko združujejo z drugimi podatki, ki ste jim jih posredovali ali ki so jih zbrali, ko ste uporabljali njihove storitve. Z nadaljnjim uporabljanjem naših spletnih strani soglašate z našo uporabo piškotkov. Pravilnik o zasebnosti.